top of page

Kurs i Nørrestogo og på Olestølen

Ystekurs på kjøkkenbenken
– kremost og yoghurt

Lær deg å lage kremost og yoghurt på 2 kvelder!

Kurset passer godt for deg som ønsker å gjøre noe trivelig sammen med venner,familie eller kollegaer, samtidig som en en lærer mer om melk og mathåndverk. Kurset holdes på gården eller stølen, eller vi kan kommer dit dere  holder til :-)

 

Ta kontakt på epost for å avtale dato.

Stølskurs med ysting på Olestølen

Opplev livet på stølen med melking av geiter, daglige rutier og stell av dyra på Olestølen. Lær deg kunsten å yste kvit og brun geitost i vedfyrt jerngryte på tradisjonelt vis - 2 dagerskurs med 2 overnattinger. Prisen inkluderer overnatting og frokost. Se oversikt stølskurs HER

Skimakerkurs

Lag dine egne ski i heltre på under 4 dager! Kurset gir deg både praktisk og historisk innføring i skimaker tradisjonen. Med enkelt håndverktøy som sag, øks og høvel lærer du å lage terrengski til bruk i løssnø. For å lage et par gode ski trenger man gode emner, kvast verktøy og arbeidslyst. På kurset lærer dere å velge ut gode emner, forme og dekorere et par treski. Se kursoversikt HER.

Ystekurs på kjøkkenbenken
– smør og rømme

Lær å separere fløte, syrne rømme og kinne smør på 2 kvelder eller en hel dag. Kurset passer godt for deg som ønsker å gjøre noe trivelig sammen med venner, familie eller kollegaer, samtidig som en en lærer mer om melk og mathåndverk. Kurset holdes på gården eller stølen, eller vi kan kommer dit dere  holder til :-)

 

Ta kontakt på epost for å avtale dato.

bottom of page