top of page

Opplevelser - mat og natur

Bli med Budeia på en smaksreise av oster fra fortid og frem til i dag. 
Lær om stølskultur og tradisjon, og få kjenskap til historien bak at norske oster idag hevder seg i verdenstoppen. Budeia forteller om stølslivet før og nå og tar dere med på en omvisning på stølen. Servering med en smak av våre økologiske oster, vår prisbelønte kurv (spekepølse), flatbrød, kaffe/te og stølskake. Opplev livet på stølen og nyt roen i landskapet.Vi tar imot små og større grupper for en smak av stølslivet i fjellet. 

Ostesmaking med omvisning og foredrag om ysting og skimaking

Ostesmaking på gården Nørrestogo med foredrag om ysting og skimaking! Vi gir deg en unik smaks opplevelse av våre prisbelønte oster og kurv i selveste Skimakerverkstedet, krydret med foredrag og historier om ysting og skimaking. Egner seg for grupper, bedrifter og familie eller venner som ønsker en autentsik opplevelse av ureist mat, kultur og håndverk. Ta kontakt med Budeia :-)

Salg av ost, kurv og håndverk - stølskafe`

Utsalg og stølskafe i sommer sesongen med et stort utvalg økologiske prisbelønte oster håndlaget av Budeia Kathrin. Vi har også våre egen kurv (spekepølse) og lokale håndverksprodukt.

Åpningstider utsalg på Olestølen sommer - bomveg -  link kart

1. juli - 4. September -  onsdag og lørdag kl.12 - 16.

Ønsker du å hilse på dyra på stølen, omvisning med profesjonell ostesmaking og foredrag om ysting før og nå? - se nedenfor

Smak av stølsliv

Stølseventyr med overnatting

Opplev livet på stølen med melking av geiter, stell av dyr og servering av økologisk mat frå stølen. Overnatting i trivelig hytte (min 2 netter) og flott utsikt over Olevatn. Fine turmuligheter i fjellet for alle aldre. Hytta har 2 dobbeltrom, et enkeltrom og hems med madrasser til 6 personer. Bilder av hytta finner du HER.

Send epost for prispristilbud og bestilling.

Vandring med hest i fjellet

Vandring med kløvhest i vakkert fjell landskap på 1000 m.o.h. – en fantastisk turopplevelse. Å gå med hest i fjellet gir en helt unik nærhet til dyr og natur. Vi går fra Olestølen, mens hestene bærer bagasjen vår. Passer små grupper 4–8 personer, varighet 3 timer. Pris kr 700 per person

Stølskurs, ystekurs og slåttekurs

Lær å lage kvit og brun geitost på tradisjonelt vis i vedfyrt jerngryte og få et innblikk i livet på stølen før og nå. Bli med å melke geitene og stelle dyra på stølen. Mulighet for overnatting på stølen. Ta kontakt for mer info eller:

Kurs og undervisningsopplegg for skoler

Vi holder også kurs og lager undervisningsopplegg for skoleklasser - både på gården og på stølen. Ta kontakt for mer info.

bottom of page