top of page

Her i Valdres er det tradisjon for å ta dyra med på stølen for å beite i utmarka om sommeren.  Rundt Sankthans reiser vi med 40 geiter, 4 hester, høner og to katter til Olestølen på 1000 m.o.h. Her går geitene fritt i fjellet og omdanner det fantastiske fjellbeite til smakfull rå økologisk geitemelk. I det mobile mikroysteriet vårt foredler vi all geitemelka i løpet av gras sesongen - mai til oktober - til ost og andre mjølkeprodukt som syrna melk, smør og rømme. Når frosten kommer og vi har kommet oss ned fra stølen, får geitene "fri" fra melkeproduksjon - til nye kje kommer til verden i mars.

Fjellnettverket%202019%20Fotos%20Finals%

Hvorfor mikroysteri? Det hele begynte for 15 årsiden da Budeia «in spe» laget ost til eget bruk og fant ut at denne gode smaken ville hun gjerne dele med flere!. Skimaker`n var enig og satte i gang med å lage et mobilt ysteri i en brakke/vogn på hjul – i ren «Pettersmart» stil. Det mobile mikroysteriet blir kjørt opp på stølen om sommeren og ned igjen på gården, når folk og fe reiser hjem fra stølen i september.

Fjellnettverket 2019 Fotos Finals Emile

Olestølen Mikroysteri foredle rå økologisk geitemelk til kvit og brun geitost, ferske og modna kremoster, salatosten Geta, yoghurt og surmelk, samt geitesmør og rømme.

Vi selger økologisk kjekjøtt, og av geitekjøtt lager vi "kurv" - en tradisjonell spekepølse uten tilsatt konserveringsmidler. Kurv frå Valdres er en spesialitet med beskytta geografisk  betegnelse - se denne linken for mer info.

Budeia holder også kurs og tar imot skoleklasser - les mer her

Mohairskinn med trykk_edited.jpg

På garden har vi mohairgeiter som gir oss

nydelig silkeaktig ull og vakre skinn. Ulla blir spunnet i 2-tråds og 3-tråds garn, som er mykt, varmt og slitesterkt. 

Både kjeskinn og Mohairskinn blir garvet og med trykkblokker skjært ut i tre, dekorerer vi baksiden på skinna.

Logo Transparent.png
Natur, Tradisjon, Kreativitet
bottom of page