top of page

Skimaker'n
Thomas Aslaksby

Thomas har laget ski av heltre i over 30 år. Han holder kurs og han lager ski, hovedsakelig løssnø terreng ski. Thomas brenner for å formidle treski og skimaking som håndverk, og han er opptatt av å skape nysgjerrighet og bevissthet rundt tradisjonelt håndverk og hvordan dette kan brukes i samtiden. Å lære andre å lage ski er en viktig del av å bevare denne arven.

 

I vinterhalvåret dedikerer Thomas seg til skimaking og bruken av ski i skog og fjell. For Thomas er ikke treski noe gammeldags fra fortiden, men noe for fremtiden. Å formidle denne håndverkstradisjonen gjennom kurs og foredrag - og ikke minst skiglede - er en sentral del i hans filosofi.

Ordet ski kommer fra det gammelnorske ordet «skið», som betyr «kløyvd, delt».

Mortenfoto20210124-131803_edited.jpg

Skimakerkurs
KUNSTEN Å LAGE TRESKI

Fra november til mars holder Thomas kurs på gården Nørrestogo i Valdres, hvor du kan lære deg å lage et par egne løssnø ski i heltre.

 

Kurset gir deg både praktisk og historisk innføring i skimaker tradisjonen. Med enkelt håndverktøy som sag, øks og høvel lærer du å lage terrengski til bruk i løssnø.

 

Drømmer du om å lage deg et par pudderplanker i furu eller bjørk? En viktig del av kurset er mestring og skiglede, handlingsbåren kunnskap og friluftsliv.

 

Fjellnettverket%202019%20Fotos%20Finals%20Emile%20Holba%2092_edited.jpg

Hvis du er interessert i å få laget et par treski eller har et ønske om en historisk gjengivelse, er det også mulig å bestille et par treski laget av Skimaker'n Thomas Aslaksby.

 

Thomas har opparbeidet seg både kunnskap og kjennskap til skitradisjon og skikultur fra ulike deler av verden. Han har både dokumetert og laget et vidt spekter av treski i over 30 år,  fra tradisjonelle skinnkledde ski, langski andor, til ski i ask, bjørk og furu.

Ta kontakt for mer informasjon, eller for å bestille  håndlagde treski av skimaker'n.

Ta kontakt

Ski få har maken til
BESTILL SPESIALLAGDE TRESKI

Film om Skimaker'n

bottom of page